utorok 12. júla 2011

INSIDE Games 2011: Viac ako hra!

INSIDE Games v závere školského roka priviedli na jedno miesto konfirmandov, dorastencov a mládežníkov z mnohých zborov. Niektorí sme sa poznali, iní sme sa stretli prvýkrát. Každý z nás bol pripravený bojovať o prvenstvo, chceli sme ukázať, čo v nás je. Súťažilo sa v 4 hlavných športoch: hokejbal, futbal, volejbal a vybíjaná. Víťazom vybíjanej sa stal pomiešaný tím Senca a Veľkého Grobu, volejbal a futbal vyhrali mládežníci z Prievozu a hokejbalovú trofej získal po vyrovnanom zápase s trnavskými dorastencami napokon dorast z CZ Bratislava- Legionárska. Cenu v špeciálnej kategórií „najlepší fanúšikovia“ si odniesla partia z Petržalky.
Do športov sme vložili veľa úsilia. Jany Havrila, ktorý pricestoval z Košíc, aby nám poslúžil zamyslením v úvodnom i záverečnom programe, však jasne hovoril o zápase, ktorý je oveľa dôležitejší než šport. Je to zápas o večný život, rozhodnutie pre Pána Ježiša a Jeho milosť. Veľmi silným momentom bola pre mňa scénka „Lifehouse“, ktorá hovorí o tom, ako ľahko človek zabúda na Pána Boha a stavia na prvé miesto vo svojom živote všetko iné – priateľov, zábavu, alkohol, drogy, partnera/ku, výzor, šport... Nič z toho však nedáva slobodu, naopak, zväzuje nás to a robí závislými, oddelenými od Boha. No Pán Ježiš je ten, ktorý nás od všetkých týchto vecí a od našich zlyhaní porazil oslobodil - na kríži.
Som za tú júnovú sobotu nesmierne vďačná. Najmä preto, lebo na tvárach mnohých mladých ľudí som videla, že sa cítia dobre. V takejto neformálnej atmosfére je pre dorastových vedúcich a farárov oveľa ľahšie nadviazať osobný rozhovor. Spoločné zážitky na INSIDE kluboch, víkendovkách, či športových hrách môžu viesť k tomu, aby sa vytvorili úprimné vzťahy, aby sme spoznali, čo naši konfirmandi a dorastenci prežívajú a čo potrebujú. Toto je cesta, ako zefektívniť prácu s mladými ľuďmi v našej cirkvi a ako zvestovať evanjelium, ktoré môže zmeniť naše životy – naše vnútro. (Autor článku: Ria Olvecká)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára